PENGKHIANAT NEGARA 1

SAKA A SAMAD SAID

Monday, April 18, 2011

Datuk 'T' Akan Didakwa, Pembangkang Pula Gelak Ketawa Cuba Pesongkan Fakta..!

Salam..

Saya cuma ingin berkongsi sedikit kupasan berkaitan dengan semua pembaca budiman bahawa kenyataan yang dibuat oleh Dato Acryl Sani, Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman bahawa ‘siasatan video klip seks yang dikaitkan dengan Anwar Al Juburi’ menjurus kepada Sek.292, Kanun Keseksaan kerana kesalahan mengedar bahan lucah.

Sudah menjadi lumrah dan adat bahawa yang salah tetap bersalah dan ini terpaksa diterima oleh Datuk 'T' sekiranya mereka didakwa mengedarkan video lucah. Tetapi, agak aneh dan ganjil apabila orang yang dah jelas bersalah dan penipu besar tidak mahu mengaku salah sebaliknya menuding kesalahan itu kepada orang lain. Siapa lagi kalau bukan Anwar Al Juburi.


Ekoran kenyataan berkenaan, media pembangkang telah bersorak gembira beranggapan pelakon dalan video berkenaan bukanlah Anwar dan meletakkan kesalahan terhadap ‘Dato T’ kerana bertanggungjawab mengedar bahan lucah.

Media pembangkang khususnya PAS sebenarnya ‘bodoh’ dan ‘tidak berotak’ kerana tidak memahami secara jelas kenyataan yang dibuat oleh DAS, kerana kenyataannya yang jelas lagi bersuluh ‘lampu spotlight bukan minyak tanah PAS’ bahawa pihak polis sudahpun mengenalpasti ‘Pelakon Lelaki Dalam Video Berkenaan’ tetapi tidak boleh didedahkan bagi menjamin mutu siasatan dan kelancaran proses pendakwaan sekiranya dibuat pertuduhan di mahkamah kelak.


Manakala pihak polis sudahpun mengenalpasti syarikat pengeluar jam tangan omega yang dikatkan dalam video klip berkenaan tetapi tidak mempunyai ‘KUASA’ untuk mendapatkan maklumat peribadi pemilik jam tangan berkenaan. Pihak polis hanya boleh membuat kajian secara terperinci berdasarkan ‘screaning video’ yang menjadi bahan bukti setakat ini.

AJ masih ingat ketika pihak polis membuat kenyataan bahawa ‘video seks yang diserahkan oleh Datuk T’ adalah tulen 100% dan bukannya dibuat melalui ‘teknik pertindihan’. Ketika itu, apa jawapan balas yang dikeluarkan oleh pihak pembangkang khususnya media dan pemimpin haprak balaci Anwar???

“PIHAK POLIS TELAH BERSEKONGKOL DENGAN KERAJAAN UNTUK MENJATUHKAN KARIER POLITIK ANWAR AL JUBURI, DAN MENJADI HAMBA SURUHAN KEPADA KERAJAAN. MALAH, MENDESAK SUPAYA PIHAK POLIS MENGUMUMKAN KEPADA MASYARAKAT BAHAWA SIAPA SEBENARNYA YANG CUBA MENJATUHKAN ANWAR ALJUBURI. JAWAPAN YANG DIBERIKAN OLEH PIHAK POLIS TIDAK MENCUKUPI UNTUK MEMENUHI KEHENDAK MEREKA TERUTAMA SEKALI PEMIMPIN-PEMIMPIN PEMBANGKANG, LANTAS MENGUTUK PIHAK POLIS DENGAN PELBAGAI ALASAN”

Tetapi cuba tuan-tuan renung sejenak, apakah persepsi mereka kepada pihak Polis polis hasil daripada kenyataan yang dibuat Datuk Acryl Sani semalam??

“PAS TIDAK ADA PENDIRIAN ATAU DENGAN KATA LAIN TIDAK MEMPUNYAI ISTIQAMAH DALAM SETIAP KEPUTUSAN”

Yang jelas, mereka tidak lagi menyalahkan pihak polis dalam siasatan kerana kenyataan yang dibuat seolah-olah berpihak kepada mereka. Walhal, apa yang dimaksudkan Datuk Acryl Sani tidak sama sekali mengatakan bahawa ‘Anwar bukanlah pelakon utama dalam video berkenaan. Pihak polis sedikit pun tidak menyebut bahawa ‘Anwar bukan lelaki dalam video seks berkenaa’ tetapi cuba di pesongkan oleh pembangkang dan juga media ‘bodoh’ mereka.

Sejauh mana sekalipun mereka cuba memutarbelitkan fakta, yang benar tetap benar dan yang salah tetap salah dan AJ diberitakan bahawa tunggu masa yang sesuai dan pada bila-bila masa Suruhanjaya Bebas Diraja akan dibentuk kerana proses siasatan pihak polis telahpun selesai. Ini berasaskan kepada keputusan yang dibuat oleh kabinet bahawa RCI akan dipertimbangkan setelah selesai siasatan pihak polis.


Justeru, bersedialah dengan peluru ‘hoockers’ mana sekalipun, Anwar tidak dapat lari daripada perbicaraan samada melalui Siasatan Bebas Diraja mahupun proses keadilan biasa.

Dalam perkembangan lain AJ juga berkesempatan menyediakan video ‘Nostalgia Barua Pengkhianat Bangsa dan Negara’ bernama Anwar untuk dikongsi bersama dengan semua pembaca-pembaca supaya dihebahkan bagi mencari kebenaran yang ‘hakiki’ untuk rakyat Malaysia keseluruhannya..!


INILAH RUPA SEBENAR ANWAR KETIKA BERSAMA ABIM..!INILAH RUPA SEBENAR ANWAR KETIKA “BERBOHONG DAN BESEKONGKOL DENGAN MEDIA BARAT” YANG DIANGGAP SEBAGAI RAJA SEGALA PEMBOHONG.

No comments:

Post a Comment

Anti Jumud 2011-2012 © All Rights Reserved
Best View With Mozilla Firefox