PENGKHIANAT NEGARA 1

SAKA A SAMAD SAID

Sunday, May 27, 2012

Nik Aziz dan Nik Abduh bercanggah pasal PM bukan orang Melayu

“Melayu (muslim) lebih berhak, sebab ia majoriti,”kata Timbalan Ketua Pemuda Pas, Nik Abduh Nik Abdul Aziz ketika ditanya mengenai kenyataan Pengerusi DAP, Karpal Singh bahawa untuk berjuang bagi memastikan bukan Melayu menjadi Perdana Menteri di negara ini.

Anak kepada Mursyidul Am Pas itu menegaskan berdasarkan situasi semasa negara, hanya orang Melayu dan Islam sahaja yang berhak menjadi pemimpin nombor satu negara.

“Dalam konteks semasa orang Melayu dan muslim lebih berhak sebab majoriti tetapi asas dalam sebuah kerajaan Islam pemimpin seorang muslim, bangsa tidak kira, kalau Karpal sebut mengenai bangsa tidak kisah tetapi bukan Islam jadi Perdana Menteri kita tolak.

“Kita sebut dalam konteks semasa Melayu lebih layak sebab ia majoriti, ini tanah Melayu,” katanya ketika ditemui selepas Muktamar Dewan Ulama Pas Kelantan di Markas Dewan Ulama Pas di sini semalam.


 Karpal sebelum ini dilaporkan berkata beliau akan terus berjuang bagi memastikan bukan Melayu memegang jawatan sebagai Perdana Menteri dengan alasan tiada undang-undang yang menghalang orang bukan Melayu untuk memegang jawatan tersebut.

Nik Abduh bagaimanapun berkata kenyataan Karpal itu tidak akan menjejaskan sokongan rakyat kerana umum mengetahui pendirian dan tindakan tanduk Karpal sebelum ini yang lebih suka mengeluarkan kenyataan bersifat peribadi.

“Kita melihat ia tidak memberi kesan sebab benda ini telah berulang, Rakyat sudah tahu pendirian Pas dengan kenyataan Karpal, kenyataan Karpal memang bercanggah dan apa-apa kenyataan Karpal pun tidak akan jejaskan sokongan rakyat terhadap Pas pada pilihan raya umum nanti,” katanya.


- Sinar Harian

5 comments:

 1. Dengar kata kapal singh dalam rumah boleh berjalan betul ke...

  ReplyDelete
  Replies
  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

   Delete
 2. salam bro..aku rasa macam tu juga sama macam anwar yang pandai belakon menipu rakyat. Kalau nak tipu rakyat boleh tp Tuhan nampak apa yang dia buat.

  -Anti Jumud

  ReplyDelete
 3. Siasat je. Bg dia terduduk dng peniipuan sendiri

  ReplyDelete
 4. Water Hack Burns 2 lb of Fat OVERNIGHT

  More than 160000 men and women are utilizing a easy and secret "liquid hack" to burn 2 lbs each and every night in their sleep.

  It's very easy and it works on everybody.

  Just follow these easy step:

  1) Grab a glass and fill it with water half full

  2) Proceed to do this weight loss hack

  and you'll be 2 lbs lighter the next day!

  ReplyDelete

Anti Jumud 2011-2012 © All Rights Reserved
Best View With Mozilla Firefox