PENGKHIANAT NEGARA 1

SAKA A SAMAD SAID

Thursday, March 22, 2012

Nik Aziz terdesak dan merayu ulamak muda serta PAS

Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berpendapat, semua pemimpin Umno beragama Islam sepatutnya sudah lari meninggalkan Umno sebagaimana Tan Sri Kadir Sheikh Fadzil.

“Sepatutnya semua orang Umno yang beragama Islam lari dari menyertai perjuangan kebangsaan,”ujarnya.

Bagi beliau, setelah Umno semakin menyimpang dari perjuangannya, amat wajar lebih ramai pemimpin Umno keluar parti itu dan bukan hanya Tan Sri Abdul Kader sahaja.


Nik Abdul Aziz berkata sepatutnya pemimpin Umno telah ramai dan sudah lama keluar dari parti itu untuk menyertai PAS.

Tambahnya, ini kerana perjuangan PAS sendiripun ditubuh oleh Biro Agama Umno yang menyedari perjuangan parti itu tidak selari dengan kehendak Rasulullah.

Menyentuh tentang penarikan diri Kadir sebagai ahli Umno oleh Datuk Kader, beliau menyifatkan tindakan itu sebagai sudah terlewat.

Ini kerana katanya Umno sudah pecah serta berbau busuk menembusi hidup seluruh rakyat di negara ini Kader baru berbuat demikian.

“Ketika suasana begini baru istihar keluar Umno, jadi rasanya sudah tidak begitu strategik lagi,”ujarnya.

Katanya, rakyat juga sepatutnya sudah lama tidak menyokong Umno dan BN dengan gejala buruk seperti rasuah, penculikan kanak-kanak, penyalahgunaan wang zakat dan berbagai lagi.

Sambungnya, gejala itu berlaku berikutan pemimpin salah mentadbir negara seumpama memandu sebuah kereta yang tidak mempunyai ‘break’, akibat kerosakan.

Sambungnya, tidak ada perkara yang boleh menyekat golongan itu dari melakukan perkara mungkar ekoran break (iman) yang telah rosak.

Katanya lagi, pengertian maksiat juga telah disempitkan oleh manusia yang hanya melihat pada perbuatan zina sahaja, sedangkan derhaka pada Allah juga sebagai maksiat.

“Apa sahaja perbuatan yang derhaka kepada Allah, zina, tak solat, rasuah, culik manusia dan berbagai lagi adalah perbuatan maksiat,”ujarnya.

Tambahnya, ini kerana manusia sudah tidak ada lagi kuasa radhi’ (kuasa menyekat) dari mereka melakukan kejahatan - Rizal Tahir

4 comments:

 1. ye la. masok PAS. bior sesat macam ko

  ReplyDelete
 2. Semasa dlm UMNO dulu, Tan Sri Kadir Sheikh Fadzil biasa berkata yang mempunyai erti: "biarlah mereka (maksudnya org2 kafir) dg kepercayaan mereka untuk berusaha menuju ke syurga mereka masing2" atau semakna dg nya.

  Ulamak2, termasuk dp PAS telah membuat hebuh atas kepercayaan (keyakinan) beliau bahawa org kafir juga akan mampu berusaha menuju ke syurga mereka.

  Org yang beriktikad seperti beliau, saya berpendapat adalah lebih baik berada di luar dp UMNO.

  ReplyDelete
 3. masuk umno pun sama .. masuk pas pun 2 x 5 serupa saja...lebih baik tengok DAP tepuk tangan

  ReplyDelete
 4. Ana baru dengar ceramah tulin dari sorang ustaz tadi,MANUSIA PERTAMA YG BAKAL DISOAL OLEH YG MAHA ESA NNTI IALAH PARA ULAMAK DIDUNIA,KLU NIAT BETUL DAN BUKAN KRN DUNIA..INSYAALLAH SYURGA TAPI KLU HANYA KOSMETIK DIDUNIA JAWWAAABBBNYA..

  ReplyDelete

Anti Jumud 2011-2012 © All Rights Reserved
Best View With Mozilla Firefox