PENGKHIANAT NEGARA 1

SAKA A SAMAD SAID

Friday, April 29, 2011

Idris Ahmad Macam Katak Bawah Tempurung...!

Salam perjuangan..

PAS jangan nak mempersalahkan KDN dan mempertahankan jagoan mereka Anwar untuk menutup kebodohan mereka menjadi rakan pakatan kepada PKR. Apabila video terbaru versi penuh dimuatkan di laman-laman web ianya begitu sukar untuk dikawal tambahan pula pengguna blogspot. Ini kerana pengguna blogspot semuanya berdaftar dengan google yang berpusat di US.


Kecuali pemilik blog yang menggunakan domain berbayar akan dikawal agensi yang dilantikan kerajaan seperti Cyber Secury dan Suruhanjaya Kumonikasi dan Multimedia Malaysia (CMCF) .

Ringkasnya, selagi ada google yang dikendalikan oleh US selagi itulah pengguna internet boleh memuatkan apa saja berita samada berbentuk video, artikel dan lain-lain lagi.

FAHAM BETUL-BETUL DULU....

Ini kenyataan bodoh pemimpin PAS yang perlu banyak lagi belajar mengenai tatacara dan prosedur lama sesawang..

KUALA LUMPUR, 29 April: PAS kesal terhadap media perdana yang dikuasai oleh Umno BN yang tidak beretika dan bermoral kerana menyiarkan gambar lucah di dalam akhbar mereka.

Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad (gambar) berkata, ini satu tindakan yang tidak bermoral dan melanggar etika kewartawanan dan tatasusila agama demi mencapai cita-cita politik mereka.


Pada mereka, katanya soal moral dan etika tidak diperhitungkan lagi.

“Apakah negara kita sudah hilang nilai-nilai ketimuran sehingga sanggup mengaibkan individu yang belum lagi dibuktikan kesalahannya?” soalnya dalam kenyataan kepada Harakahdaily.

Menurutnya, sudah dua kali media perdana menyiarkan gambar lucah berhubung dengan video seks yang dituduh pelakunya Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“PAS ingin mengingatkan kerja ini ialah kerja yang menempah dosa dan akan mendapat pembalasan daripada Allah,” tegasnya.

Katanya, sejak mutakhir ini media perdana tidak lagi segan silu untuk menyiarkan berita yang tidak layak disiarkan lebih-lebih lagi keputusan belum lagi diputuskan oleh mahkamah.

Begitu juga, ujarnya berita yang disiarkan oleh Utusan Malaysia dan Berita Harian bertajuk "Lelaki Y ialah Anwar".

Ini, katanya merujuk kepada kes yang sedang dibicarakan mengenai kes liwat Anwar sedangkan lelaki Y yang dilaporkan ialah hujah pendakwa, yang belum lagi ditentukan kesahihannya.

“Kenapa hujah balas pembela tidak disiarkan sama di tajuk muka depan?” tanya beliau lagi.

Ini, katanya sudah tentu ada agenda jahat yang tersirat.

PAS, tambahnya hairan ke mana pergi peranan Kementerian Dalam Negeri (KDN) yang hanya pandai memantau penerbitan Pakatan Rakyat sahaja.

“Apakah semua laporan yang disiarkan mengenai pemimpin Pakatan Rakyat walaupun fitnah dan menyalahi akta penerbitan dan mesin cetak tidak boleh diambil tindakan.

“Apakah akta ini hanya untuk menjaga parti Umno BN sahaja?” soalnya lagi.

No comments:

Post a Comment

Anti Jumud 2011-2012 © All Rights Reserved
Best View With Mozilla Firefox