PENGKHIANAT NEGARA 1

SAKA A SAMAD SAID

PAUTAN TERKINI

Monday, February 03, 2014

Dilema PAS dan PKR Yang Terpaksa Akur Dengan DAP

Anti Islam

Video BIADAP & HINA oleh Teresa Cock DAP dimasukkan di You tube sempena CNY  terus dikutuk bukan sahaja pemimpin UMNO , NGO malah pemimpin kaum  Cina yang turut tidak bersetuju.

Ini kerana bukan sahaja menghina PM dan isteri malah  turut  menghina masyarakat Lahad Datu termasuk balu dan keluarga anggota tentera & Polis yang terkorban dalam insiden menyayat hati itu

Sikap yang ditonjolkan pemimpin DAP ini mempamirkan cubaan menabur kebencian antara rakyat dengan memainkan isu perkauman.

Ketika  semua rakyat sedang menikmati cuti panjang dengam melawat ahli keluarga dan rakan-rakan dengan semangat perpaduan tetapi nampaknya Teresa Kok lebih meminati untuk 'menyulam' kebencian dikalangan masyarakat di dalam negara .

Di laman  sosial twitter,  penulis blog terkenal Dr Novandri turut mengkritik  sindiran video  Teresa Kok yang menyarankan beliau   melihat gambar wajah balu dan keluarga anggota keselamatan  kita samada insiden tembakan itu satu jenaka atau bonus lihat tembakan  .

Tindakan perlu diambil ke atas anggota Parlimen Seputeh di Selangor Teresa Kok berhubung video berbaur sindiran sempena Tahun Baharu Cina yang diterbitkannya baru-baru ini, kata Menteri Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal.

Sambil melahirkan rasa kesal terhadap tindakan anggota Parlimen itu, Mohd Shafie berkata video bertajuk'Onderful Malaysia'turut memaparkan seorang tetamu yang mempersendakan masyarakat Lahad Datu, khususnya dalam menarik pelancong ke negara ini sempena Tahun Melawat Malaysia 2014.

Beliau berkata perasaan masyarakat di Sabah, khususnya di Lahad Datu, masih bersedih (berikutan insiden pencerobohan militan dari selatan Filipina di Kampung Tanduo tahun lepas).

"Saya berharap sungguh agar tindakan diambil tentang perkara ini. Keselamatan di negara ini antara perkara yang cukup penting," katanya kepada pemberita pada majlis rumah terbuka Tahun Baharu Cina anjuran Parti Liberal Demokratik (LDP) di sini hari ini.

Beliau menjelaskan insiden pencerobohan militan itu, yang turut mengorbankan anggota keselamatan negara yang bukan sahaja berasal dari Sabah, tetapi juga dari Sarawak dan Semenanjung, tidak harus diperkecilkan dan dijadikan bahan gurauan.

Dalam video yang dimuat naik dalam laman sesawang Youtube berdurasi 11:39 minit, seorang daripada tetamu dikenali sebagai Master Yan Yan berkata "you can travel to Sabah, where you get to see pirates, with a bonus show of kidnapping and scenes of open fire (anda boleh melancong ke Sabah dan berpeluang melihat lanun dengan pertunjukan bonus, penculikan dan babak tembakan)".


Posted via Blogaway Pro

3 comments:

 1. radak je pantat nyonya ni dengan pisau.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha...adakah patut dia kata melayu boleh sebut melayu sial...

   Delete
  2. Lagi best dia cakap apa pasal melayu pakatan tak bising, atau melayu pakatan mmg betul jenis melayu sial

   Delete

Anti Jumud 2011-2012 © All Rights Reserved
Best View With Mozilla Firefox