PENGKHIANAT NEGARA 1

SAKA A SAMAD SAID

PAUTAN TERKINI

Monday, February 03, 2014

Anwar Tipu Rakyat Pasal Ekonomi Malaysia

Isu Barang naik..sambil kita memantau isu ni kadang2 kita kena fikir kenapa gula/diesel dan minyak masak serta lain2 keperluan di seludup keluar. Ramai singaporean suka isi minyak di msia. Kita tanya jugak anak yg bersekolah di indonesia dan filipina serta thailand yg perlu bayar rm400 utk yuran serta buku2 sekolah tanpa sbrang bantuan.

Kemudian terbayang pula bila kita sakit dan masuk ke hospital yg bayarannya cuma rm1 dgn kualiti yg baik.dan akhirnya kita dpt pula bantuan BR1m dgn eletrik free bg penggunaan rm20 kebawah..

Sebenarnya banyak yg kita tak tahu tentang kebaikan negara kita,dan kekadang rakyat kita terlampau taksub utk melihat kesempurnaan segala2nya dibumi msia ini.minta mrk2 ini tunjukkan di negara manakah semuanya serba sempurna..akhirnya kita akan memilih utk terus berada dibumi tercinta ini.


Anti Jumud

2 comments:

  1. malaysia ni seribu kali lebih baik dibandingkan dengan negara lain didunia. hanya yang membezakan kita dengan rakyat negara lain ialah minda. sebahagian besar rakyat malaysia ini mempunyai minda kelas 3. baik cina melayu atau india. pasal itu kita sentiasa ditertawakan.

    ReplyDelete
  2. Setujuuuuuuuuuuu Anon 08:38...setuju sangat. cubalah cari dalam dunia ni kalau ada negara yang sebaik Malaysia..

    ReplyDelete

Anti Jumud 2011-2012 © All Rights Reserved
Best View With Mozilla Firefox